WeerLissabon.nl

Lissabon is een bekende bestemming voor een stedentrip. Het is ook een fijne tussenstop voor reizigers die afreizen naar het zuiden van Portugal. De stad heeft veel te bieden, het weer in Lissabon is goed te noemen en Lissabon is voor de shopliefhebbers een walhalla. De leukste winkeltjes en de bekendste ketens zijn gevestigd in de stad. Je kan door de winkelstraten struinen of overdekt winkelen in één van de vele winkelcentra. Vergeet ook niet om tussendoor te genieten van de Portugese keuken en te lunchen in één van de restaurantjes. Hieronder hebben wij de hotspots genoteerd voor de shopfanaten:

 

Vintage in Bairro Alto

Bairro Alto is een kunstzinnige wijk in Portugal en ook zeer geliefd onder de feestgangers. Je kan overdag ook geweldig shoppen in de bovenstad. De wijk kan je wel bestempelen als alternatief, oftewel anders dan de binnenstad. Je kan als toerist allerlei leuke vintage spulletjes aanschaffen, maar ook unieke sieraden of speciaal servies. Let wel op, de straten in Bairro Alto zijn steil. Desondanks zal het een leuke ervaring zijn en kan je de meest bijzondere cadeautjes kopen.


Bekende merken in Chiado

De wijk Chiado ligt in tegenstelling tot Bairro Alto juist een stukje lager. De wijk heeft een wat sombere uitstraling, wat komt doordat een grote brand veel schade heeft aangericht in 1988. Hoewel de meeste gebouwen zijn gerenoveerd zijn veel oude charmes verdwenen. Je zal als winkelliefhebber hier weinig last van hebben, want je komt alle bekende merken wel tegen in de winkelstraten. Het is vooral overdag een gezellige wijk. Wij raden je aan om de winkels te bezoeken op de Rua do Carmo.


Ketens en designerkleding in Baixa Pombalina

De benedenstad Baixa is zeer overzichtelijk en een fijne plek om te winkelen. De wijk werd ruim 250 jaar geleden compleet verwoest door een zware aardbeving. Je ziet hier overigens weinig meer van terug. Je kan diverse winkelstraten inlopen, waaronder de Rua de Prata en de Rua Augusta. De wereldberoemde ketens zijn stuk voor stuk gevestigd in dit deel van Lissabon. Het zijn vooral grote winkels waar je door kan struinen. Als je wat meer budget hebt dan is het misschien leuk om een designerwinkel binnen te lopen. De beroemde designermerken zijn te vinden aan de Avenida da Liberdade.


Overdekt shoppen in het Centro Comercial Colombo

Het Centro Comercial Colombo is het grootste overdekte winkelcentra van Lissabon en zelfs heel Europa. Het heeft wel wat Amerikaans, zo kan je naast winkelen ook gaan bowlen, karten of een filmpje pakken. Er is vanzelfsprekend ook een foodcourt, waar je een hapje en een drankje kan halen. Qua winkels is er keuze genoeg, aangezien er rond de 400 winkels gevestigd zijn in het Centro Comercial Colombo. Het winkelcentrum zit helaas niet in het stadscentrum gevestigd, maar is wel eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer in Lissabon.


Centro Comercial Vasco da Gama

Het Centro Comerical Vasco da Gama is een wat kleiner winkelcentrum. Er is desondanks voldoende te beleven. Je kan op koopjesjacht gaan in één van de 170 winkels. Daarnaast is er nog een fitnesscentrum en een bioscoop aanwezig. Een lunch of diner kan je ook nuttigen in het winkelcentrum, aangezien er ruim 30 restaurants beschikbaar zijn. De bekende Spaanse ketens zoals Mango en Pull & Bear zijn ook gevestigd in het Centro Comercial Vasco da Gama. Je kan het winkelcentrum het beste bereiken met de metro.


Rustigere Amoreiras Shopping Center

Een wat rustiger winkelcentrum is het Amoreiras Shopping Center. Je kan het winkelcentrum eenvoudig bereiken met de bus, aangezien er meerdere buslijnen bij het winkelcentrum stoppen. Je kan ruim 145 verschillende winkels bezoeken, waaronder het populaire Hugo Boss. De Spaanse ketens zijn ook aanwezig in het Amoreiras Shopping Center.

Wanneer is er uitverkoop in Lissabon?

In Lissabon zijn er twee uitverkoopperiodes. In de zomer kan je tussen eind juni en halverwege september shoppen in de sale, terwijl dat in de winter kan tussen eind december en halverwege februari. Het kan flink veel geld schelen door juist in deze periode aan de zoektocht naar een nieuwe outfit te beginnen.