WeerLissabon.nl

Weer in Porto

Het actuele weerbericht in Porto voor de komende week

PORTO WEER – 7 DAGEN

Klimaatcijfers van Porto

  Gemiddelde maximum temperatuur (°C)Gemiddelde minimum temperatuur (°C)Gemiddeld aantal zonuren per dagGemiddelde zeetemperatuur (°C)
januari1454 14
februari1565 14
maart1676 14
april1887 14
mei19119 15
juni23139 17
juli251510 18
augustus251510 19
september24148 18
oktober21126 17
november1785 16
december1464 15

Bron: https://klimaatinfo.nl/klimaat/portugal/porto/

Weer in Porto

Porto, sommige mensen zien het als het kleine zusje van Lissabon. Toch wordt Porto door veel mensen gezien als perfecte bestemming voor een citytrip. Maar met wat voor weer krijg je te maken als je zo’n citytrip maakt. In dit artikel proberen we je een goed beeld te geven van het weer in de prachtige stad Porto. 

Weer Porto per seizoen

Elk seizoen heeft natuurlijk een ander klimaat. Dat is in Nederland zo, maar ook zeker in Portugal en dus ook Porto. Om je het beste beeld te geven laten we per seizoen zien hoe het weer in Porto is en waar je op moet letten als je een reis wilt maken naar deze prachtige stad.

Weer Porto Winter

In de winter ligt de gemiddelde temperatuur in Porto ongeveer op 11 graden. De zon schijnt regelmatig, waardoor het veel aangenamer is dan de winter in Nederland. Wel is het zo dat de temperatuur aardig kan afnemen als de zon niet schijnt, maar onder nul graden wordt het nooit. Vooral ‘s nachts ga je verschil merken, omdat dan de zon nooit schijnt. In de winter kun je in Porto soms een flinke bui tegenkomen. De buien zijn niet zo lang als in Nederland, maar kunnen zeker wel heviger zijn. 

Weer Porto Lente

In de lente loopt de gemiddelde temperatuur als behoorlijk op. Met ongeveer 15 graden lijkt het niet heel veel hoger dan in Nederland, maar de kans op een uitschieter naar boven is veel groter. Daarnaast biedt de lente in Porto veel zon en weinig regen, wat de gevoelstemperatuur weer hoger maakt. Toch is de lente in Porto soms nog wat onvoorspelbaar, het kan er ineens (hard) gaan regenen. Dat heeft te maken met de ligging aan de atlantisch oceaan. 

Weer Porto Zomer

De zomer in Porto is qua weer fantastisch. Een zeebriesje zorgt ervoor dat de temperatuur niet te hoog oploopt. Met een gemiddelde temperatuur van 20 graden kun je genieten van heerlijk weer zonder dat het té heet wordt. Regenbuien zullen eigenlijk niet voorkomen en je kunt tot ‘s avonds laat genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. Houd er wel rekening mee dat de temperatuur soms kan uitschieten naar hoge temperaturen. 

Weer Porto Herfst

Ook de herfst is in Porto erg aangenaam. In het begin van de herfst (nazomer) zijn de temperaturen nog aangenaam hoog, maar in de loop van de herfst merk je dat de temperaturen gaan afnemen.  Vooral ‘s avond wordt het fris, waardoor het aan te raden is om een trui, of jas mee te nemen. Ook regenbuien komen regelmatiger voor en de wind zal soms fris aanvoelen. In vergelijking met Nederland is het weer in Porto in de herfst nog steeds erg aangenaam, maar toch kan het gebeuren dat je qua weer net een verkeerd weekend treft.  

Verschil tussen Lissabon en Porto

Hoewel Porto en Lissabon niet ver uit elkaar liggen is er wel degelijk een verschil als we kijken naar het weer in de steden. Porto ligt noordelijker dan Lissabon, waardoor de temperatuur iets lager ligt. Daarnaast valt er in het noordelijke Porto vaker een bui en is het winderiger. Hoe zuidelijker je in Portugal komt hoe hoger de temperaturen zijn en hoe warmer de winters ook worden. Als je in de zomer een reis wilt maken naar Portugal en je niet zo van hele hoge temperaturen houdt dan kun je het beste kiezen voor Porto als bestemming. Het weer is altijd aangenaam, maar de extreme hitte blijft meestal uit de stad weg. Beide steden hebben geweldige dingen te bieden, dus waarom zou je de steden niet allebei bezoeken tijdens je vakantie?