WeerLissabon.nl

Stedentrip Lissabon

Bij het plannen van een citytrip heb je vast wel eens gedacht aan Lissabon. Een stad die enorm populair is en veel wordt aangeraden door mensen die er geweest zijn. Tel daar schitterend weer en de mooie cultuur bij op en het kan niet anders dan dat Lissabon op je lijstje staat. Om je goed voor te bereiden op de trip geven we je in dit artikel een paar tips voor jouw droomreis naar deze schitterende stad. 

Lissabon stedentrip weer

Het is algemeen bekend om het schitterende weer is in Lissabon. De zon schijnt eigenlijk het hele jaar en het zwoele zeebriesje zorgt ervoor dat het er niet te heet wordt. Doordat Lissabon aan een warme golfstroom ligt heeft Lissabon zachte winters en relatief koele zomers. Lissabon heeft een maritiem klimaat met een aantal invloeden van een mediterraan klimaat. Extreme temperaturen ga je in Lissabon niet meemaken, dus verwacht geen extreme hitte in de zomer, of vorst in de winter. Deze kenmerken zorgen ervoor dat Lissabon een stad is die je het hele jaar kunt bezoeken. Dus als je niet houdt van grote stromen toeristen kun je ook in het laagseizoen je reis maken. In de koudere seizoenen kan het ‘s nachts wel afkoelen, omdat de zon zijn werk niet kan doen. 

Stedentrips Lissabon prijs

De keuze voor een bestemming van een citytrip wordt vaak ook bepaald door wat de prijzen in een stad zijn. In het geval van Lissabon kun je als Nederlander goed terecht. Allereerst omdat je in Lissabon gewoon met de euro kunt betalen. Je hoeft niet steeds om te rekenen wat de kosten in euro’s zijn en je hoeft ook niet naar een bank om je contanten om te wisselen. Niet alleen de valuta is een voordeel, maar ook de prijzen zelf. In Lissabon is het namelijk ongeveer 1.45 keer goedkoper om te winkelen ten opzichte van Nederland. Het leven in Portugal is over het algemeen een stuk goedkoper dan het leven in Noord-Europese landen. Zelfs in vergelijking met bijvoorbeeld Spanje en Griekenland is Portugal ietsjes goedkoper. De gemiddelde prijs van een 3 sterrenhotel ligt tussen de 24€ en 81€. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt, maar de prijzen liggen beduidend lager dan die van een hotel in Amsterdam. Daarbij komt dat het openbaar vervoer in Lissabon erg goedkoop is. Je kunt makkelijk van plek naar plek reizen voor een schappelijke prijs. Houd er echter wel rekening mee dat het huren van een taxi wel duur kan worden, omdat je vaak al startprijs van rond de de 4€ betaalt. 

Stedentrip Lissabon bezienswaardigheden

Lissabon heeft een grote hoeveelheid bezienswaardigheden. We kunnen een heel artikel wijden aan alle bezienswaardigheden in Lissabon, maar om jou een zo overzichtelijk mogelijk beeld te geven zetten we drie absolute hotspots voor je op een rijtje. 

Tram 28

We beginnen met een ritje in de tram, een ritje met tram 28 wel te verstaan. Lissabon bestaat uit een groot aantal smalle straatjes en heuveltjes die weer een prachtig uitzicht over de stad kunnen bieden. Tram 28 gaat door de allersmalste straatjes en over de steilste heuveltjes, waardoor je van een fantastisch uitzicht kunt genieten door gewoon op je luie stoel te zitten. Sommige tramlijnen in Lissabon zijn al meer dan 100 jaar oud, waardoor ze al een attractie op zich zijn. Lees hier meer over het openbaar vervoer in Lissabon.

Jeronimos klooster (Mosteiro dos Jeronimos)

Ook het Jeronimos klooster (Mosteiro dos Jeronimos) is een plek die je niet wilt missen. In de wijk Belém vind je een klooster dat in 1500 is gebouwd en je mee terugneemt naar de hoogtijdagen van het ontdekkingsreizen in Portugal. In het klooster vind je een aantal bijzondere graven. Ook het graf van Vasco da Gama is er te vinden. De leider van de eerste Portugese expeditie naar India. Verder vind je voor het Jeronimos klooster een groot plein genaamd Praca de Imerio.

Castelo de Sao Jorge

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Lissabon is Castelo de Sao Jorge. De vestigingsmuren van dit prachtige fort bieden je een schitterend uitzicht over de stad. In 1174 werd het fort omgebouwd tot residentie van de toenmalig koning. Het kasteel werd door een grote aardbeving in 1755 verwoest en pas in 1938 gerestaureerd. 

Last minute stedentrip Lissabon

Wil je een stedentrip naar Lissabon maken dan kan het aan te raden zijn om de trip last minute te boeken. Een last-minute boeken kan er namelijk voor zorgen dat de prijzen van bijvoorbeeld een vliegticket aanzienlijk dalen. Qua weer hoef je je zoals je hebt gelezen over het algemeen geen zorgen te maken, want Lissabon heeft een schitterend klimaat. Ook voor de prijs van een hotel, of hostel kan last-minute boeken een uitkomst zijn. 

Tips voor een stedentrip naar Lissabon

Tot slot willen we je nog een aantal extra tips meegeven voor je reis naar Lissabon. Allereerst raden we je aan om een fietstour te doen langs de schitterende kust en de overweldigende binnenstad. Vroeger had Lissabon geen fietspaden, waardoor fietsen geen optie was. Tegenwoordig is dat anders, waardoor je veel bezienswaardigheden makkelijk kunt bezoeken. Ook vind je in Lissabon een enorme hoeveelheid uitzichtpunten (Miradouros). Dat komt, omdat de stad op zeven heuvels gebouwd is. De uitzichtpunten geven je een fantastisch uitzicht over de stad en de atlantische oceaan. De laatste tip die we je willen meegeven zorgt ervoor dat je de drukte van de stad een beetje kunt ontvluchten. Op 20 minuten reizen met de trein kom je namelijk aan in Cascais. Deze plek heeft schitterende stranden, waardoor je een dagje heerlijk kunt genieten aan het water. Ook voor actieve vakantievierders kun je in Cascais goed terecht, want je kunt tegenover het station gratis een fiets huren.