WeerLissabon.nl

Rondleiding bij FC Porto (Estádio do Dragão)

Portugal is één van de toplanden op het gebied van voetbal. Het land kent diverse topploegen, waaronder Benfica en Sporting Lissabon. In de tweede stad van het land kan je een wedstrijd bezoeken van de topclub FC Porto. Mocht er tijdens jouw verblijf geen wedstrijd plaatsvinden dan kan je altijd nog een rondleiding boeken door het prachtige Estádio do Dragão. De thuishaven van FC Porto beschikt over een capaciteit van 52.000 toeschouwers. Je kan het hele jaar door deelnemen aan de stadiontour en een kijkje nemen in het museum van de club.

HoogtepuntenJe kan in het FC Porto Museum alle gewonnen prijzen van dichtbij bekijken, waaronder diverse landstitel en nationale bekers. Echter wist FC Porto ook veel succes te beleven in de UEFA Champions League. Het museum biedt een interactieve ervaring en is een hele leuke belevenis. Daarnaast kan je op unieke plekken komen in het grote Estádio do Dragão en meer weten te komen over de geschiedenis van de voetbalclub en de relatie met de stad.StadiontourBij aankomst bij het Estádio do Dragão kan je bij de receptie een ticket kopen voor de speciale rondleiding. Het voetbalstadion opende zijn deuren in 2003 en ontving de maximale beoordeling van de Europese voetbalbond. De thuiswedstrijden zijn normaliter altijd uitverkocht, waardoor er rond de 52.000 supporters aanwezig zijn. Het Estádio do Dragão werd ontworpen door de beroemde architect Manuel Salgado. Het Estádio do Dragão is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Tijdens je stadiontour krijg je een audiogids mee, welke je kan instellen in meerdere talen. Je mag een kijkje nemen in de kleedkamers, de persruimte en nog veel meer unieke plekken. Als bezoeker kan je zelfs even plaatsnemen op de bank van de trainer. De voetballiefhebber zal een bezoek aan het Estádio do Dragão niet snel meer vergeten.FC Porto Museum

Direct na de rondleiding door het Estádio do Dragão kan je nog een kijkje gaan nemen in het FC Porto Museum. Het museum is alle dagen van de week geopend. Je leert van alles over de geschiedenis van de volksclub. FC Porto bestaat al ruim 120 jaar en heeft hoogtepunten en diepe dalen gekend. Je kan een dichtbij de prijzen komen die de Portugese topclub won, waaronder de UEFA Champions League. Er is zelfs een hologram aanwezig van de oud-voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa. Het is dan ook één van de modernste musea ter wereld. Na de rondleiding en het museumbezoek kan je nog een leuk souvenirtje aanschaffen in de shop van FC Porto, bijvoorbeeld het nieuwe thuisshirt of een sjaal met het logo van de voetbalclub.

Maatregelen omtrent het coronavirus

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat er wat aanpassingen zijn gedaan bij FC Porto. De contactpunten binnen het stadion worden constant schoongemaakt. Het aantal bezoekers is een stuk minimaler, daarom raden wij je aan om vooraf alvast een rondleiding te boeken. Daarnaast is het verplicht om een mondkapje te dragen. Let op, je moet een eigen mondkapje meenemen.