WeerLissabon.nl

Bezienswaardigheden in Porto

Portugal is één van de meest actiefste steden van Portugal en ook een geweldige vakantiebestemming, mede door het goede weer in Porto. Wandel door het oude deel van Porto en kom volledig tot rust aan de rivier de Douro. Je moet ook beslist eens een kijkje gaan nemen bij de geweldige brug met de bijnaam omgekeerde Eiffeltoren. Hieronder hebben wij voor jullie enkele bezienswaardigheden in Porto op een rijtje gezet:

Ponte Dom Luís I

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Porto is de Ponte Dom Luís I. De imposante brug bestaat al sinds 1886 en werd gebouwd door een collega van de wereldberoemde Gustave Eiffel. Het zal je dan ook zeker niet verbazen dat je de stijl van Eiffel kan terugzien in de brug. Je kan een wandeling maken over de Ponte Dom Luís I en onderweg genieten van een wonderbaarlijk uitzicht over de rivier en natuurlijk ook de stad. Het leuke is ook dat je als voetganger als fietser over het hoogste deel van de brug kan wandelen of fietsen. Het is dan ook een bezienswaardigheid die niet mag ontbreken op jouw lijstje.

Vila Nova de Gaia

Het drankje port is wereldberoemd en komt oorspronkelijk uit Porto. Dat is geen verrassing, maar wel een goede reden om juist naar de Portugese stad af te reizen. Bezoek Vila Nova de Gaia en kom meer te weten over de oorsprong van port en de verschillen tussen de diverse soorten port. Je kan in Vila Nova de Gaia één van de bekendere porthuizen bezoeken en een rondleiding boeken. Aan het einde van de rondleiding krijg je vanzelfsprekend de kans om te gaan proeven, waaronder de tawny port en de klassieke port.

Estádio do Dragao

Het Portugese voetbal staat hoog aangeschreven in Europa. Het land werd niet zo lang geleden nog Europees Kampioen voetbal in Frankrijk. Een van de bekendste voetbalclubs van het land is FC Porto. De club speelt al sinds 1934 op het hoogste nationale niveau en werkt al zijn thuisduels af in het Estádio do Dragao. Jij kan een rondleiding boeken door het stadion en op plekken komen waar supporters normaal gesproken nooit komen. FC Porto bestaat al sinds 1893 en het stadion beschikt over een capaciteit van 50.000 toeschouwers. FC Porto werd vele keren landskampioen en is een vaste waarde in de Champions League. Je kan door het hele jaar door ook voetbalwedstrijd bezoeken van FC Porto.

Lello

Het klinkt misschien vreemd, maar één van de populairste bezienswaardigheden in Porto is een boekwinkel. De boekwinkel Lello staat bekend om zijn prachtige en indrukwekkende Art Nouveau-gevel. In het pand kan je genieten van een waanzinnig interieur en een zeer bijzonder plafond. Bezoekers moeten drie euro entreekosten betalen, aangezien er zo immens veel toeristen op de boekenwinkel afkomen. Koop je iets in de winkel, dan gaat de entreekosten weer van de prijs af.

Casa de Música

Het Casa de Música werd in 2005 geopend en dat ging niet erg soepel. Er waren veel lokale inwoners die het gebouw niet konden waarderen. De inwoners gaven het muziekgebouw zelfs de bijnaam ‘De Doos’. Een opvallend detail is dat Casa de Música werd ontworpen door de Nederlander Rem Koolhaas. Echter bleek het gebouw een groot succes en is het tegenwoordig een toeristische trekpleister. Je kan een kaartje kopen voor één van de vele concerten die worden georganiseerd of overdag een rondleiding bijwonen.