WeerLissabon.nl

Bezienswaardigheden in Lissabon

De stad Lissabon is een geliefde vakantiebestemming en dat heeft verschillende redenen. Allereerst is het een gezellige stad waar je kan genieten van een heerlijke klimaat. Het weer in Lissabon is bijna altijd goed te nemen. Lissabon ligt op de zeven heuvels, waardoor jij als toerist uitmuntend kan genieten van een wonderbaarlijk uitzicht over de omgeving. Als bezoeker kan je een bezoek brengen aan diverse bezienswaardigheden en Lissabon op je eigen houtje ontdekken. Er worden ook tours aangeboden door de Portugese stad met een gids. Wij hebben hieronder in ieder geval al de bekendste bezienswaardigheden in Lissabon voor jullie op een rijtje gezet:

De oude wijk Alfama

De oudste wijk van Lissabon is het charmante Algama. De wijk bleef intact na een zware aardbeving in 1755 en heeft daardoor zijn oude charmes behouden. Het is een unieke wijk met kleine straten en veel trappen. Je kan iedere avond een drankje nuttigen in de wijk onder het genot van de beroemde fadomuziek. Het echte Lissabon kan je dan ook alleen ontdekken in Alfama. Er zijn dan ook diverse bekende bezienswaardigheden in de Portugese wijk te vinden, waaronder de Kathedraal van Lissabon en de Nationaal Pantheon.

Mosteiro dos Jerónimos

De Manuelstijl is een bekende bouwstijl die je vooral tegenkomt in de grotere Portugese steden, vanzelfsprekend ook in Lissabon. De stijl werd vernoemd naar de geliefde Koning Manuel I. Je kan tijdens een stedentrip een bezoek brengen aan de Hieronymietenklooster. Het klooster is tegenwoordig de thuishaven van het Musea de Marinha. Je kan in het museum veel leren over de historie van de Portugese scheepsvaart. Overigens is de bekende ontdekkingsreiziger Vasco da Gama begraven in het klooster. Het Hieronymietenklooster maakt ook al een lange tijd deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Torre de Belém

Een van de mooiste plekken om te bezoeken is de Torre de Belém, oftewel de Toren van Belém. De oude verdedigingstoren werd gebouwd rond 1500, destijds was Portugal het belangrijkste land op de zeeën. Het bouwwerk werd gebouwd op een zandbank, maar staat tegenwoordig gewoon op het vasteland. Je vraagt jezelf waarschijnlijk af hoe dat kan. In 1755 kreeg Lissabon te maken met een zware aardbeving en een groot deel van stad werd verwoest. De toren verplaatste en kwam voor het overgrote deel op het land terecht. Vandaag de dag is de Torre de Belém één van de populairste bezienswaardigheden in de hoofdstad. Overigens was de toren vroeger ook een gevangenis en je kan de kelders zelf bezoeken. Daarnaast kan je genieten van een geweldig uitzicht bovenop de toren.

Tram 28 in Lissabon

In Lissabon is Tram 28 één van de bekendste en populairste bezienswaardigheden. De tramlijn is bekend over de hele wereld en dat komt voornamelijk door de prachtige route die de tram aflegt. Je komt langs de oudste wijken van Lissabon. De route is best opmerkelijk en bestaat al ruim negentig jaar. Tram 28 rijdt dan ook daar de smalste straten en maakt de scherpste bochten. Er is wel een minpuntje op te merken. Er zijn bijzonder veel zakkenrollers actief in de tram.

Museu Nacional de Arte Antiga

Het Nationaal Museum voor Oude Kunst (MNAA) is gevestigd in een prachtig paleis van enkele honderden jaren oud. De kunstcollectie is eveneens erg mooi. Je komt kunstwerken tegen van bekende Portugese en buitenlandse schilders. Enkele bekende stukken uit de collectie zijn de Sint Vincent-panelen en De verzoeking van de heilige Antonius.